En festival organiserad underifrån

Kerstin Wennergren från Hammarkullens Folkets Hus är initiativtagare till Hammer Hill Hiphop Festival. Offensiv intervjuar henne om eventet den 24 augusti.
image

Hur kom festivalen till?
– Jag fick reda på att det pågick ett utbyte mellan Sverige och Sydafrika. Jag tyckte att det var intressant och det blev en början, ja det här ska vi ha i Göteborg och i Hammarkullen! Att det blev ett hiphop event är viktigt, det finns mycket att bygga från lokalt med ungdomar, allt från rap till breakdance, dj och graffitti. Vi kommer också att kommer involvera unga från Bergsjön och Hisingen.

Det här är alltså en festival som organiseras underifrån?
-Ja absolut! Flera är med i arrangemanget förutom oss är det ABF, Mixgården, Bostadsbolagen, de lokala Hyresgästföreningarna,  Föreningsrådet i Hammarkullen, Folkhögskolan Angered och Företagarföreningen i Hammarkullen.

Vad betyder det för Hammarkullen? 
-Allt bra som organiseras är ett viktigt, ett sätt att jobba långsiktigt. Det är viktigt att arbeta med sin stadsdel och kunna vara stolt över den. Med sånt här arbete kan vi förändra samhället. Sen titta på de offentliga eventen inne i stan, det är inte ofta man träffar på Hammarkullebor där, till exempel på Way Out West som inte är offentligt finns det inte så många från området.

Det här är ett stort event med lokala, Nationella och Internationella artister. Kommer det bli fler såna event?
– Det är inte omöjligt, vill göra ett till sånt här event så kan säkert göra det, om vi samarbetar tillsammans. Finns det en idé och drivkraft så kan man gå långt.

Hur är det finansierat?
-ABF finansierar det mesta, men även Hyresgästföreningen, lokala föreningar och aktörer, men är man med och gör en insats är man lika viktig. Det är viktigt med lokalt engagemang. Att sprida eventet är jätteviktigt just nu. Vi behöver bjuda in personer till facebookeventet exempelvis.

Amer Mohammed Ali

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.