Oro över Hammarbadets framtid 

Sedan Angered Arena stod klart har undran och spekulationerna kring de mindre bad och gymanläggningarnas överlevnad i nordöstra Göteborg ökat ytterligare.

image

2007 togs ett välkommet beslut att bygga en multiarena i Göteborg och Angered. Is, bad, gym, sport och friidrottshall, allt i ett. Beslutet och den nu sen fyra månader nya arenan propageras av Göteborgs rödgröna som en satsning, en uppfattning som även många av Angeredsborna delar.

Rättvisepartiet Socialisterna välkomnar självklart bygget av Angered Arena, särskilt ur synpunkt på den låga simkunnigheten och den utbredda ohälsan i nordöstra Göteborg, som partiet tidigare uppmärksammat.

RS har dock varit sparsam med formuleringen ”satsning” då det varit alltför tyst gällande upprustning och framtidsplaner i de eftersatta anläggningarna i Hammarkullen (Hammarbadet) och Rannebergen (Rannebergsbadet).

Att eventuellt stänga en eller två mindre anläggningar då Angered Arena öppnat, skulle i så fall inte vara annat än en komplettering.

Nu ryktas det om stängning då en renovering skulle vara alltför kostsam.
RS har sökt politiker i idrott och föreningsnämnden allt sedan senaste nämndemötet i juni, för en kommentar gällande framtiden för baden, men utan resultat.

Idrott och föreningsförvaltningen (Ioff) som driver de tre friskvårdsanläggningarna i Nordost har sedan tidigare stängt ned gymmet i Gårdsten (Angered), långt innan Angered Arena stod klart.

Då sa Rättvisepartiet Socialisterna att Ioff:s vision ”Vi gör Göteborg friskare” rimmade illa och frågade sig om den visionen inte gällde hela Göteborg just med tanke på de låga hälsotalen i stadsdelen.

Gymmet i Gårdsten fyllde en funktion,  men det lilla gymmet stängdes i samråd med facket då tryggheten var alldeles för dålig för den lågt bemannade personalen.
RS menade att man istället för att stänga borde man anställt fler för att öka tryggheten.

Just tryggheten har varit en stor lokal fråga i Hammarkullen senaste tiden.
Hammarbadet fyller idag en viktig funktion i kring det allt mer nedrustade torget.

-Här är det bra med folk från morgon till kväll, det skapar rörelse och också en trygghet, säger Lennart Cromstedt, Badvärd på Hammarbadet.

Tidigare har svenska livräddningssällskapet också haft simskola framförallt under helgerna, men som nu är borttagen.

image

– Nu tar Ioff själva bort det största kundunderlaget, SLS och all skolsim till hösten. Är det för att kunna stänga och påstå att det saknas ett kundunderlag för anläggningen, frågar sig, Suad Radoncic, boende i Hammarkullen och medlem i RS.

Johannes Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.