Hammarkullen förbereder för Hammer Hill Hiphop festival

Hammarkullen förbereder för stort hiphopevent. Den 24 augusti sker Hammer Hill Hiphop festival. Det är Kwaai, det hittills största hiphoputbytet mellan Sverige och Sydafrika som letat sig till Hammarkullen.

festival

Sensommaren 2013 sker en turné där de sydafrikanska artisterna uppträder i en rad svenska förorter.

– De kommer uppträda tillsammans med svenska artisterna såväl kända som lokala hiphop artister och kollektiv, berättar Kristofer Lundberg RS Väst ordförande som också är med i arrangörsgruppen för festivalen.

En av de som står på scen är Jeremiah.

– Jeremiah är en Angeredsprofil inom hiphop genren, han är ena halvan av duon ST/ all init som släppte sin första platta redan 2001. Han var del av Göteborgskollektivet ”Roten Gothen” och har jobbat med ett flertal av hiphop eliten och har nu släppt sin första debut EP ”These are the Times” med videon ”One more chance ” och en remix på Drake ”headlines”, säger Enver Ramirez från Hiphop kollektivet Dirty Crowd.

Det hela är ett resultat av att en rad svenska artister, några av de mest framgångsrika inom hiphop och reggae, i december åkte till Kapstaden och Johannesburg för ett samarbete med lokala rappare.
Bland de svenska artisterna återfinns namn som Chords, Adam Tensta, Syster Sol, Cleo och Mofeta & Jerre.
Det hela utvecklades till ett samarbete med sångare/sångerskor, musiker och producenter.Nere i Sydafrika fick projektet med sig en rad kända artister som Driemanskap, Kanyi, DJ Tha Cutt, Jack Parow m.fl.

Artisterna spelade in en skiva som nu resulterat i albumet “Worldwide” som släppes den 6:e juni i år.

Att det blir Hammer Hill Hiphop festival är tack vare ett initiativ av Hammarkullens Folkets Hus som tillsammans med lokala föreningar skrapat ihop pengar och organiserar eventet.

På torget kommer föreningar finnas med tält och olika aktiviteter kopplade till hiphopens fyra element som MC, Breakdance, DJ och Graffiti finnas.

Amer Mohammed Ali

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s