Planerade protester mot iranska valet

Idag hölls ett möte av medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna med bakgrund i Iran. Mötet organiserades med anledning av stundande presidentval i Iran den 14 juni. 20 iranska medlemmar och sympatisörer samlades i Hammarkullen.

20130514_191609

En timma försenat kunde mötet slutligen börja. Naser Karimi, RS Kortedala, öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Kristofer Lundberg inledde diskussionen som översattes till farsi av Iman Jalili, RS Kortedala.

– Splittringen i toppen hos den härskande klassen i Iran handlar inte om ideologi utan om makt och ekonomiska intressen, konstaterade Naser Karimi.

På initiativ av Shirin Shokrzadeh, RS Sandeslätt, kommer Rättvisepartiet Socialisterna att organisera två demonstrationer mot den iranska diktaturen den 1 juni och på själva valdagen den 14 juni.

Bahram Torani, RS Sandeslätt, nämnde de hemliga möte som skett i Stockholm där socialdemokraterna hjälpt till att organisera ett möte med den borgerliga oppositionen i exil för att planera en framtida regering om den islamiska republiken skulle falla.

Iman Jalili var nöjd efter mötet.

– Jag tror RS växer bland iranier då vi visar att vi är en kämpande organisation. Vi kämpar i solidaritet med den iranska arbetarklassen och samtidigt för politiska flyktingars rätt till asyl. Som medlem i RS kan vi agera i solidaritet med iranska arbetare och samtidigt vara en del av arbetarrörelsen här,

– Jag tycker det var bra att ha ett möte för medlemmar på persiska så vi kan diskutera djupare utan språksvårigheter om RS linje. Det kan också skapa ett större intresse bland iranier runt omkring oss som ännu inte blivit medlemmar, säger Iman Jalili.

RS Göteborg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s