Bergsjön reser Motstånd fortsätter – nu laddas för protest

Efter att Rättvisepartiet Socialisterna satt effektiv press på Bovista och tvingat fram löften om åtgärder så går man nu vidare i kampen för ett drägligt boende och för en upprustning av sitt område. Nu planerar man tillsammans med boende en uppvaktning av Bovista där de bjud in att svara på de boendes frågor och kritik. 

Alla löften är skrivna i sand fram tills det att de är genomförda, var kontentan från det senaste bomötet på Backegårdsskolan i Bergsjön.

– För en dryg månad sedan blev jag lovad renovering, men sedan dess har jag inte hört från Bovista och inte fått något besked om när de ska börja, säger en av de aktiva i nätverkets arbetsgrupp till Offensiv. Även om en översyn av lekplatserna har gjorts så vet vi fortfarande inte när man kommer göra i ordning dem.

Därför har nätverket nu beslutat att återigen bjuda in representanter från Bovista, att ställas till svars inför de boende. Av de löften som getts under våren – renoveringar, en upprustning av utemiljö och lekplatser – så har ännu inget praktiskt genomförts.

– För någon vecka sen var det en brand i ett av garagen. Någon hade satt eld på bildäck som staplats på hög i ett av utrymmena.

Rättvisepartiet Socialisterna har varit i kontakt med hemtjänstpersonal som arbetar i lägenheter i området, och även de vittnar om svåra förhållanden.

– Många vi är hemma hos har det illa ställt, men Bovista är sämst, säger Anki Andreasson som jobbar på vikariejouren nattetid på Atmosfär- Kosmos och Zenitgatorna.

– Det är just den hemska miljön man slås av. Vi är ju där på kvällar och nätter och det är ruggigt, man blir deprimerad av området.

På hennes arbetsplats har man nu diskuterat om personalen ska få risktillägg för den arbetstid de utför i området.

Inför demonstrationen kommer Bergsjön reser Motstånd och RS att dela ut fler flygblad och sprida information om protesten. Vi uppmanar alla boende och de som arbetar i området att sluta upp i nätverket Bergsjön reser Motstånd!

Stefan Berg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.