Planerad upptrappning i kampen mot Bovista

Under tisdagskvällen hölls ett nytt möte i Bergsjön mellan RS och boende från Bovista-lägenheterna. Stefan Berg, ordförande för Rättvisepartiet Socialisterna i Göteborg, inledde med vad som hänt sedan förra mötet och vad kampanjen hittills uppnått.

– Kampanjen har redan gett resultat, Bovista har skrämts av kampanjen och har därför lovat renoveringar, men dessa löften är skrivna i sand fram till dess de genomförts. I många av de kampanjer Rättvisepartiet Socialisterna driver, oavsett om det är mot nedskärningar eller mot utvisningar av flyktingar, ser vi hur beslutsfattare bryter sina löften om det inte finns en rörelse som fortsätter sätta press.

Mötet beslutade om att ha en protest någon gång i mitten av maj där Bovista ska få svara på de boendes frågor. Två av de boende, Mariam Mehhou och Fadi Ahmad, som kom på mötet fick kontrakt på en av lägenheterna och kunde flytta in juni i fjol. Fadi som inte pratar svenska bodde själv där till oktober, innan Mariam flyttade in, och kunde därför inte göra felanmälan.

IMG_2615

– När flytt i en lägenhet ska ske så ska den besiktigas, och detta hade inte hänt, berättar Mariam. Kylskåpet var ”bara” 10-13 år och byttes därför inte ut, trots stanken från den. Golvet är fläckigt, trasiga fönster, garderobsdörrar, läcker vatten under diskbänken, kryp kommer in i lägenheten på grund av sprickor i golvet, trasig brevinkast, ja felen är många.

– Sen jag flyttade in så har Bovista inte gjort något, fortsätter Fadi. Det kommer krävas en rörelse för att tvinga igenom något, annars kommer inget att göras.

Mariam fyller i:

– Jag blev överlycklig när jag såg att de var ute och kollade lekplatserna. Men det är precis som med gatubelysningen – den förbättrades inte för att de ville utan för att de tvingades.

Amer Mohammed Ali

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s