Nu fortsätter kampen i Bergsjön

Amira och Sabahudin bor i en av Bovistas lägenheter i Bergsjön. De kontaktade Offensiv för en intervju i hjälp att nå ut med historien kring lägenheterna.

Amira och Sabahudin tillsammans med Minela Mahmutovic

Vi träffade det 65- respektive 75-åriga paret i deras lägenhet där de visade oss runt. Det första vi möttes av var ett ständigt pipande ljud i hallen som misstänks komma från elledningarna i taket, men detta har inte åtgärdats. Detta ljud har hållit paret vakna under många nätter.

I köket saknades en ventil som har lett till fuktskador såsom mögel och stora sprickor på väggarna. Balkongdörren kunde inte stängas igen helt och kall luft blåser in med jämna mellanrum vilket leder till kall lägenhet på vintrarna då dessutom ett element inte är fungerande. Allt detta är en vanlig syn i Bovistas lägenheter.

När vi frågade om Amira och Sabahudin har klagat på skadorna svarar de:

– Ja, flera gånger. Bovista var här för lite mer än två år sedan och renoverade badrummet. Då passade vi på att visa hur resten av lägenheten ser ut men de ignorerade detta.

– Då vi inte är bra på att prata svenska har vi skickat våra svensktalande vänner till Bovista för att berätta om vår lägenhet men vi har inte hört något om det än.

Paret har bott i sina lägenheter sedan 1998. De berättar om den stora skillnaden mellan lägenheterna idag och då de ägdes av ett statligt bolag:

– När Poseidon ägde lägenheterna dök de upp direkt och fixade det vi klagade på. De var jättebra. Med ett privat bolag som Bovista handlar allting om pengar och våra klagomål på lägenheterna prioriteras inte.

Rättvisepartiet Socialisterna kommer tillsammans med Bergsjön Reser Motstånd att mobilisera till ett möte den 23 april för att diskutera den fortsatta kampanjen mot Bovista. En första flygbladsutdelning är genomförd och innan mötet kommer även ytterligare en gårdsträff att hållas. Vill du hjälpa till med kampanjen ring 0707 – 56 54 01.

Bergsjön Reser Motstånd reser följande krav tillsammans med Rättvisepartiet Socialisterna:

  • Bovista måste renovera bostäderna – i samråd med hyresgästerna och utan hyreshöjningar
  • Hyresgästföreningen måste agera – driv ärendet till Hyresnämnden
  • Tvångsförvaltning av lägenhetsbeståndet om inget händer

Minela Mahmutovic

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s