Solidaritetsmanifestation för Amina Tyler

Under lördagen samlades Rättvisepartiet Socialisterna i brunnsparken i solidaritet med Amina Tyler, en tunisisk kvinna som förmedlade politiska budskap på facebook genom att skriva dem på sin nakna överkropp. Hon riskerar nu tortyr och dödstraff.

Demonstrationer mot Aminas dödstraff har ägt rum världen över. Amina kämpar precis som många andra kvinnor mot det patriarkala system som styr världen och vardagen.

Minela Mahmutovic talade om vikten av att stå upp för Amina då det inte bara är ett slag mot henne utan ett sätt att skrämma andra kvinnor från att tala och kämpa för sina rättigheter.

Caroline Holmgren som också talade drog paralleller till situationen i Sverige då högerpolitiker allt mer stödjer sig på patriarkatet. Kvinnodominerade yrken får lägre status, lönerna pressas ner och de osäkra anställningarna blir fler och fler.

Budskapet med demonstrationen och budskapet som demonstrationerna världen över sänder är att vi inte kommer tystas ner utan att vi tillsammans kommer att fortsatta kämpa mot patriarkatet och kapitalismen som i sin tur sätter i system att göra hälften av jordens befolkning till andra klassens medborgare.

Lisa Qvist

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s