Migrationsverket under press om utvisningar till Iran

Tidigt under eftermiddagen idag samlades medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna, Asylrörelsen och Aktion mot Deportation i en manifestation utanför Migrationsverket i centrala Göteborg, till försvar av RS-medlemmarna Magid Manzouri och Mahshid Houshmast. Paret riskerar att utvisas till Iran med sina två barn.

Utanför Migrationsverket

– Efter proteststormen 2009 intensifierade den iranska regimen sin terror mot oppositionella. Massarresteringar, försvinnanden och avrättningar är vardag för de som försöker verka politiskt i Iran mot diktaturen, inledde Stefan Berg.

IMG_0398

– Rättvisepartiet Socialisterna finns genom sin anslutning till CWI i närmare 50 länder världen över. Vi vill upplysa Migrationsverket att om någonting händer våra medlemmar om utvisningsplanerna genomförs att protester kommer riktas mot de svenska ambassaderna och svenska myndigheter och regering kommer hållas direkt ansvariga, sa Kristofer Lundberg.

20130326_151636

– Vissa säger att de svenska myndigheterna inte förstår, jag tror de förstår, men de blundar för det. Vi flyktingar blir brickor i ett politiskt spel mellan världens makthavare där Sverige ser handelsvärdet före människovärdet, avslutade Ramin Abbasian från Asylrörelsen och Misstro oss inte.

20130326-210959.jpg

Manifestationen avslutades med att upprepa löftet om fortsatta protester mot Migrationsverkets och den svenska regeringens flyktingpolitik i frågan om Magid, Mahshid och andra medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna som hotas av utvisning till Iran.

20130326_151611

RS Göteborg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.