Nedskärningar, lögner och förtal – Socialdemokratiska politiker hårt pressade

Nedskärningarna fortsätter i Angered och Socialdemokraterna som styr stadsdelen räds oppositionen underifrån, från föräldrar, ungdomar och personal. S-politikerna ser hur det rör på sig ute i området och hur starkt stöd Rättvisepartiet Socialisterna har i Angered inte minst i Hammarkullen. RS-medlemmar tog tillsammans med andra initiativ till föräldraprotester mot nedskärningar och Förortsmarschen.

Eftersom de inte klarar av att försvara nedskärningarna har S-politikerna en ny taktik i hopp om att sätta stopp för protester – smutskastning.

En rad personer har hört av sig till Rättvisepartiet Socialisterna och berättat att lokala representanter från S påstått att RS är ”våldsverkare” och ”hotat politiker”.

– Detta är givetvis rent nonsens. RS ägnar sig åt politisk kamp och organiserande av protester. Vi har i Sverige och internationellt tagit avstånd från den typ av metod som inte leder någonstans, säger Kristofer Lundberg, en av de RS-medlemmar som pekats ut.

Det är ledande socialdemokrater i Angered som sagt till föräldrar och personal på arbetsplatser att inte samarbeta med RS. De har använt RS-medlemmars närvaro som ett argument för att slippa delta på möten med boenden som påverkas av den politik de beslutar om.

– De vet att både vi och en stor majoritet av angeredsborna är mot försämringarna, att RS har bra argument, gräver fram fakta och ställer besvärliga frågor, säger Kristofer Lundberg och fortsätter:

– Förtalskampanjen mot RS är ett smutsigt angrepp mot alla som aktivt opponerat sig mot nedskärningarna.

En lokal socialdemokrat bekräftade och pekade ut den förre ordföranden i stadsdelsnämnden, Håkan Linnarsson, som drivande i ryktesspridningen.

– Det är en kultur av lögner som skapats av Håkan Linnarsson S redan när RS var drivande i kampen mot nedläggning av vårdcentralen i Hammarkullen 2004. Hans dåvarande lögner motbevisades som påhitt, men var då redan spridda. Nu försöker de alltså på nytt, berättar Kristofer Lundberg.

– Då de inte kan besvara våra argument politiskt försöker de istället smutskasta. Vi tar detta på högsta allvar. RS har en lång tradition av kamp mot hot och våld som politisk metod och de vet våra grannar och arbetskamrater, avslutar Kristofer Lundberg.

När nu nya nedskärningar aviseras på skolorna i Angered, däribland Emmaskolan som ska spara 175 000 kr i månaden, kommer RS medlemmar och andra föräldrar att agera. Nya möten och protester kommer organiseras.
Vår kamp mot nedskärningar för upprustning fortsätter. Det Socialdemokratiska partiets smutskastning slår tillbaka mot dem själva. RS första svar blir att besvara nedskärningspolitiken och lögnerna i flygblad och värva än fler medlemmar till RS tre partiföreningar i Angered.

Amer Mohammed Ali

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s