Stoppa folkmordet på hazarer

20130225_135803Sedan nyår ha närmare 200 dödats och minst dubbelt så många skadats i det tysta folkmordet mot hazarerna, en minoritet i Pakistan. Det senaste decenniet uppgår dödssiffran till åtminstone 1 200 personer.

Under eftermiddagen hölls en solidaritetsaktion i Göteborg, samtidigt som man även demonstrerade i Stockholm. Under den gångna veckan har protester hållits i England, USA, Holland, Australien, Pakistan och Afghanistan, med anledning av de två senaste massmorden på hazarer i provinsen Baluchistan i Pakistan.

Sadaqat Bada

– Just nu är det en väldigt svår situation för hazarer i Pakistan, säger Sadaqat Bada till Offensiv och fortsätter:

– I Pakistan vågar de inte gå ut och handla eller ta sig till jobbet. Situationen är verkligen desperat. På grund av läget tvingas många fly, men det är en farlig väg. Flera av dem som försöker ta sig till Europa eller Australien dör på vägen.

– Migrationsverket här i Sverige har ingen uppfattning av hur läget är. Ahmad Aziz [vars utvisning Asylrörelsen och RS organiserade en blockad mot 2011] är bara ett exempel av många många fler. Många hazarer utvisas till Kabul från Sverige.

Surayya Kazemi deltog också på dagens manifestation.

Surayya Kazemi

– Vi ser ingen förändring i Pakistan. Vi vill lämnas i fred och meningen med den här manifestationen och de som hålls världen över är att bryta mediatystnaden – hazarerna behöver hjälp från omvärlden. Hela min familj är kvar i Pakistan, och de lever varje dag i skräck.

Stefan Berg

Stoppa utvisningarna till Afghanistan

”Stoppa riktade mord mot hazarer i Pakistan”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.