Stoppa SD-rasismen – Protestdag 9 februari

Sverigedemokraterna bildades av nazister för 25 år sedan ur den våldsamma rörelsen BSS (Bevara Sverige Svenskt). På skolor, arbetsplatser och i bostadsområden genomförs just nu en kampanj mot SD-rasismen, sexismen och högerpolitiken.

Många är med all rätt upprörda över både SD:s öppna rasism, som bland annat visas i Expressens järnrörsfilmer från Kungsgatan, och att SD ändå går upp i opinionsstöd. Det som behövs nu är bygget av en aktiv antirasistisk rörelse. Därför tar vi tillfället i akt att protestera den 9 februari. Vi vill även, med tanke på framtiden, varna för utvecklingen som kan bli följden om inte hotet från SD stoppas. Exempel från andra länder är de rasistiska lagarna i Danmark, Breiviks massmord i Norge (med SD som inspirationskälla) se fascismens utbredning i Ungern och Grekland.

SD demonstrerar 1991

Med sin rasistiska politik vill SD splittra den kamp som behövs underifrån, mot o­rättvisor, för jobb och bostäder. Det är just dessa orättvisor som har gett rasisterna en grogrund. Sverigedemokraterna vill framstå som annorlunda, men i de allra flesta fall röstar de med regeringen för försämringar. De vill sänka skatten för banker och företag och de vill satsa ännu mer på militären och urholka LAS (lagen om anställningsskydd).

På flera orter i Sverige hålls möten, demonstrationer och manifestationer. I Göteborg kommer Rättvisepartiet Socialisterna att hålla torgmöten på följande platser:

Kamp mot rasism och högerpolitik!

Klockan 12.00 lördagen den 9 februari

Kortedala torg
Angered C
Backaplan
Stigbergstorget
Frölunda torg

Rättvisepartiet Socialisterna Göteborg

Vill du hjälpa till inför torgmötena eller har frågor, kontakta RS på 0707 – 56 54 01 eller rs.gbg@socialisterna.org!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s