”Idén om solidaritet måste förankras”

Det förslag på hur man ska genomföra nedskärningar i Västra Göteborg, som Offensiv tidigare skrivit om, har ratats av politikerna. Men man skickar tillbaka samma sparkrav, vilket fått oron och irritationen att sprida sig bland personalen.

Victoria Olin, medlem i RS och familjepedagog på Utförarenheten i SDN Västra Göteborg vittnar om stämningarna på hennes arbetsplats:

– Kollegorna är irriterade, på gränsen till arga. Jag får prata om det här utan att någon tystar mig. Det som behövs är som vanligt att idén om solidaritet någon jävla gång kunde förankras.

– Hela tiden kommer man med kortsiktiga lösningar, man ser på folk som en belastning när vi i verkligheten är resurserna.

Det ser fortsatt mörkt ut för ekonomin i Göteborgs stadsdelar. I en artikel i Tidningen Vision rapporterar man om att Kommunstyrelsen i Göteborg just nu gör en snabbutredning av stadsdelarnas ekonomi. Risken finns att flera utlovade satsningar inte blir av på grund av röda siffror i bokföringen.

– Alla vet att långsiktighet är mest lönsam men i något slags samförstånd agerar man inte åt det hållet, förtsätter Victoria. Alla är så sams och famlar omkring i samma ideologiska vakuum. Ingen vågar göra de satsningar som behövs.

Samtidigt fortsätter den svenska ekonomin nedåt, Nordea varnar för en ökad arbetslöshet under 2014, och varslen drabbar Göteborg och Västsverige hårt. Ute i Göteborgs stadsdelar behövs det åter ett organiserat motstånd som tar kamp för mer resurser och fler jobb.

Stefan Berg

Nedskärningarna drabbar de mest utsatta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.