Mer nedskärningar väntar i Östra Göteborg

I våras beslutade SDN Östra Göteborg att skära ned 40 miljoner kronor på verksamheterna äldreomsorg och socialtjänst. Nu väntas ytterligare nedskärningar på 10 miljoner kronor.

Offensiv pratar med personalen på ett av äldreboendena i Kortedala. Personalen där har fått information av områdeschefen att man ska spara yttligare 10 miljoner och att 15 äldreboendeplatser ska bort. Vilka platser som ska bort vet man inte men många i personalen tror att det är demensvården som kommer drabbas. Tanken är att de äldre ska bo hemma längre, och därför kan man då spara platser.

Personalen säger att sommaren har varit hemsk. Man har inte anställt några sommarvikarier utan personal som har varit övertalig har fått täcka upp som vikarier på de olika boendena. Inga boende har fått komma ut på sommaren för att man har varit för lite personalen. Många i personalen har tyckt det varit jobbigt att springa runt på olika ställen. Många har mått dåligt och sjukskrivit sig. Personalen får hela tiden hör att det inte finns tillräckligt med pengar och att budget inte håller. Situationen har blivit att arbetet har blivit tyngre och bemanningen för liten. Personalen säger att cheferna nu har insett att man inte kan spara in mer pengar på personal, och därför har man fått lämna förslag på hur man kan spara pengar på avdelningen man jobbar på.

Facket har inte gjort något åt situation fast personalen har sagt till. Man hade ett möte med facket och chefen men det enda som togs upp då var vilka rättigheter personalen har, inte vilka skyldigheter arbetsgivaren har.

Emma Öman

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s