Offensiv Göteborg efter ökat intresse för RS

Förra veckan inleddes utdelningen av Offensiv Göteborg. Ett lokalnummer av Offensiv framtaget av RS Göteborg. Intervju med Kristofer Lundberg, ordförande i RS Väst.

20121115-201525.jpg

Hur många exemplar är detta nummer och vilka riktar den sig till?
– Offensiv Göteborg är tryckt i 10 000 exemplar med lokala nyheter. Det beskriver lite av den kamp som Rättvisepartiet Socialisterna är inblandade i här i Göteborg och riktar sig till både de som följer vårt parti kontinuerligt och som kommer i kontakt med oss för första gången, säger Kristofer Lundberg.

Varför en lokaltidning?
– Vi märker av ett ökat intresse för våra idéer och vårt parti. Med en större publik kände vi att en lokaltidning skulle vara bra att nå ut till fler. Vi säljer ju fler nummer av Offensiv varje vecka, men med ett lokalt nummer kan vi fokusera på de frågor som vi driver lokalt. Målet är givetvis fler medlemmar till RS och fler prenumeranter till Offensiv.

Vilka frågor är det som beskrivs?
– Tidningen tar upp om kampen om Angereds skolor, Pantrarna i Biskopsgården, bostadssituationen i Bergsjön, antinazism i Kortedala, ungdomsarbetslösheten, trängselskatten och mycket mer.

Hur når ni ut med tidningen?
– De som köper Offensiv på gatan får den åtta sidiga Göteborgsbilagan med på köpet. Men vi delar också ut den som gratistidning i brevlådor och på demonstrationer.

Delar ut den gratis? Hur finansieras det?
– Det är finansierat av enskilda medlemmar och sympatisörer, deras bidrag har möjliggjort detta. Sedan uppmanar vi Offensiv Göteborgs läsare att ge ett bidrag, redan första utdelningen kom det in 500 kronor av två givare. Inkommande bidrag kommer finansiera framtida nummer.

Text och foto:
Amer Mohammed Ali

Ge ett bidrag på: PG 493716-5
Märk insättningen ”Offensiv Göteborg”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s