”Släng ut Trojkan och dess regeringar”

Europafackets utlysande av en alleuropeisk protestdag hörsammades i flera länder. Generalstrejker och massdemonstrationer har skakat EU-etablissemanget och deras uppdragsgivare kapitalisterna.

20121115-235905.jpg

De svenska LO-byråkraterna valde dock att låsa in sig på sina kontor för att hålla ”seminarier” långt ifrån alla nedskärningsdrabbade medlemmar. I protest mot detta och i solidaritet med den europeiska arbetarkampen samlade Rättvisepartiet Socialisterna i Göteborg till en manifestation utanför LO på Järntorget.

20121115-235941.jpg

Ett femtiotal personer slöt upp för att lyssna på tal av bland andra Minela Mahmutovic:

– LO:s passivitet idag är skamlig, Sverige är inte immunt mot den kris som råder i Europa. Den pågående varselvågen beräknas kosta 20 000 försvunna jobb i teknikbranchen i år och nästa år. Sveriges nedskärningar och privatiseringar ses som ett föredöme av många politiker runt om i Europa.

Irma Mahmutovic pratade om den lavinartat ökande arbetslösheten i eurozonen.

-Förra veckan sattes ett dyster rekord: Arbetslösheten bland eurozonens 17 länder steg till den högsta nivån någonsin. 11,6 procent, 18,5 miljoner arbetslösa. 25 procent bland ungdomar och i länder som Spanien, Grekland och delar av Italien ligger siffran på över 50 procent!

Mötets konferencier Amer Mohammed Ali avslutade mötet.
-Nästa steg i kampen måste vare ett förberedande av en alleuropeisk generalstrejk.

20121116-000044.jpg

Släng ut Trojkan och dess regeringar. Låt rika, storbolag, banker och korrupta politiker betala den kris de skapat. Stoppa åtstramningspolitiken – massiva offentliga satsningar för jobb, bostäder och utbildning istället för nedskärningar.

De som hörsammat RS uppmaning till 14N i Göteborg var även Irans kommunistiska parti – Komala och Iranska flyktingars förening.

Patrik Hooghwinkel

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.