Iranier fortsätter kampen för asyl

Kampen för rättvisa åt asylsökande från Iran fortsätter. Gruppen ”Misstro oss inte” demonstrerade lördagen den 20 oktober för att öppna omvärldens ögon om förtrycket i Iran. Ett 70 tal flyktingar samlades med tal och slagord mot regimen.

Naser Karimi och Ramin Abbasian talade som initiativtagare till denna protest. Ramin Abbasian talade om den senaste tidens Basarstrejker och regimens attacker mot dessa protester.

Firouz Soleymanzadeh, gav en historisk överblick i sin kritik mot den kapitalistiska staten i den islamiska republiken.

20121031-215941.jpg

Bland de många kvinnliga talarna talade Ghazal Shamloo och Elham Torabi. Kvinnor är en särskilt utsatt grupp i Iran och förtrycks ständigt av Sharialagar och det patrialkala strukturer som genomsyrar samhället.

20121031-215856.jpg

Efter demonstrationen talar vi med Hedayat Gholami och Behram Torani, båda är medlemmar i förbjudna kommunistiska organisationer i Iran. De berättar om hur säkerhetsstyrkor bryter upp arbetarmöten, om motståndet mot regimen och hur befolkningen tröttnat på förtrycket, men att vänstern idag är för splittrad för att samla ett tillräckligt kraftigt motstånd under sina fanor.

De är båda med i gruppen ”Misstro oss inte” som idag har vunnit över 50 uppehållstillstånd genom sin kamp och gruppen växer successivt med regimkritiker, politiska flyktingar och konvertiter som kämpar för fred, frihet och demokrati.

RS Göteborg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s