Frige politiska fångar i Iran

Den 27 oktober är en internationell dag av protester i solidaritet med politiska fångar i Iran. På Järntorget i Göteborg samlades ett 80-tal från flera olika vänsterpartier.

– I juni attackerade Irans säkerhetspolis ett möte med medlemmar i Föreningen för byggandet av arbetarorganisationer. Mötet hölls i Karaj och man arresterade över 60 aktivister, flera av dessa är fortfarande fängslade, berättade Karim Savalan från Irans Förenade Arbetarkommunister i sitt tal.

image

– I skuggan av Irans valutakris har repressionen mot fackliga aktivister hårdnat och även arbetsrätten har attackerats, sa Stefan Berg från Rättvisepartiet Socialisterna och fortsatte:

– De protester som nu blossat upp igen, med strejker på Teherans basarer och 10 000-tals ute på gatorna kan vara gnistan som tänder en fortsatt kamp mot regimen. Kraven på att regimen ska störtas måste kopplas till socialistiska krav, och ledas av oberoende arbetarorganisationer.

–Vi kräver att politiska fångar ska friges omedelbart, och uppmanar alla arbetarorganisationer att aktivt stödja Irans arbetare i kampen, sa Susan Saberi från Irans Arbetarkommunistiska parti.

Deltog på manifestationen gjorde också Irans Kommunistiska Parti – Komala, Irans arbetarkommunistiska parti – Hekmatist och en representant för Socialistiska Partiet.

Patrik Hooghwinkel

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.