Angereds chefer på spa för 200 000 kronor

Högerpolitikens kalla höstvindar drar in över offentlig sektor i Göteborgsförorten Angered. Stadsdelen förväntas gå med 10 miljoner i underskott för 2012 och då passar stadsdelens chefer på att spendera över 200 000 kronor på Spa och hotell.

Nedskärningar på skolan, besparingar på hälso- och sjukvård, inköpstopp och sparåtgärder på alla områden är redan situationen inom den offentliga sektorn och personalen går på knä.

Men för stadsdelens 105 chefer sker inga besparingar. Deras lyxresor och privilegier fortsätter som aldrig förr. Göteborgs Posten kunde den 20 oktober avslöja att Angereds chefer nu spenderar 210 000 kronor på tvådagars spa- och hotellvistelse i Varberg för att förbättra sitt ledarskap.

– Det är klart man blir förbannad, säger Robert Bielecki RS medlem i Angered som arbetar inom skolan.

På skolorna har klasstorlekarna ökat och på fritids finns 90 barn på tre personal.
Inom hälso- och sjukvården har man brist på vikarier och sjuksköterskorna nekas att köpa in nödvändigt material.
De nekas bland annat att köpa in nödvändiga träningsredskap till patienter i hemsjukvården.

Ironiskt nog hålls konferensen under rubriken ”Bättre ledarskap” och Thomas Segerstedt påstår att konferensen är en investering för framtiden.

– Jag anser att det finns ett värde i att alla chefer träffas och knyter kontakter över sektorgränserna, säger Thomas Segerstedt stadsdelsdirektör för Angered till GP 20 oktober.

Han påstår också att det skulle saknas konferenslokaler för 100 personer i Angered varav Varberg var enda alternativet. Vi föräldrar som samlat till möten med 350 personer i Hammarkullen vet att så inte är fallet.

Att SDF Angereds festar upp 210 000 kronor på en konferens retar givetvis upp de anstälda i stadsdelen. Inte konstigt då de anställda på Lövgärdets äldreboende ville samlas på planeringsdag och blev förpassade till äldreboendets källarlokaler av cheferna som påpekade att lokalen för mötet måste vara gratis då det saknas pengar.

Stadsdelens politiker och tjänstemän har efter en rad beslut och skandaler redan förbrukat sitt förtroende och på arbetsplatserna kokar det av vrede.

Rättvisepartiet Socialisterna är tydliga i sitt ställningstagande. Vi säger nej till privilegier och lyxresor åt politiker och tjänstemän. En investering för framtiden är istället att satsa på barn och unga i stadsdelen, att satsa på de anställda i de sektorer som tjänstemän och politiker hela tiden pressar till bristningsgränsen.

Rättvisepartiet Socialisterna uppmanar nu anställda i stadsdelen att återigen organisera sig. Vi måste redan nu mobilisera mot de nedskärningar som planeras inför 2013 och tvinga fram tillräckliga resurser från kommunen för att täcka behoven.

Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.