Lågt förtroende för Göteborgs politiker

Bara 2 av 100 har stort förtroende för stadens politiker. GT har låtit beställa en undersökning genomförd av Demoskop om förtroendet för stadens politiker. Enligt undersökningen saknar mer än var tredje förtroende för Göteborgs folkvalda.
Att politikerföraktet är stort är inte så konstigt. Den ena korruptionsskandalen och muthärvan efter den andra dagas upp samtidigt som politikerna höjer sina egna löner och nedskärningarna står som spö i backen. Etablissemangets politiker vill driva igenom en straffavgift kallad ”trängselskatt” mot folkopinionens vilja och håller för öron, ögon och mun när de ställs till svar.
Att då var tredje göteborgare har mycket litet eller ganska litet förtroende för stadens folkvalda politiker är inte så konstigt.
Enligt opinionsundersökningen visar svaren på frågorna att bara 2 av 100 har ”mycket stort förtroende” för lokalpolitikerna.

I Demoskops undersökning var en av frågorna:
”Hur stort förtroende har du generellt sett för de folkvalda politikerna i Göteborgs kommun?
Resultatet gick inte att ta miste på, bara tre procent av de tillfrågade männen och en procent av de tillfrågade kvinnorna har stort förtroende för politikerna.

Givetvis beror resultatet på det demokratiska underskott som finns där politiker oavsett partifärg totalt struntar i den folkliga opinionen och väller fram som en ångvält över offentlig sektor. Skolor läggs ned trots protester från lärare och föräldrar, inom vården hugger man i verksamheten med yxa och lönerna släpar efter för kommunens anställda.

Undersökningen visar på det låga förtroende som finns för stadens politiker, men det räcker inte med att konstatera detta. Man måste organisera förändring.
Gå med i Rättvisepartiet Socialisterna och kämpa för en demokratisering av samhället på alla nivåer.
Läst mellan raderna av resultatet konstaterar göteborgarna att man vill ha mer att säga till om inte mindre.

Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.