Protest utanför iranska ambassaden visar på stor kampvilja

Över hundra exiliranska flyktingar demonstrerade utanför den iranska ambassaden fredagen den 28 september. En majoritet tillresta med bussar från Göteborg. Ilskan och frustrationen mot den iranska diktaturen märktes tydligt och talkörerna ekade..

Demonstrationen anordnades av flyktinggruppen Misstro Oss inte och andra asylsökande från Göteborg, som hyrde bussar för att få ett bra deltagande i Göteborg. Parollerna var bland annat, ett omedelbart frigivande av politiska fångar och störta diktaturen.
Även CPI-Komala fanns representerade på plats.
Protesten riktades även mot länder som Sverige där politiska krav på brytning av handelssamarbete och diplomatiska relationer, då länder som Sverige erbjuder Iran teknologi som underlättar för diktaturen att förfölja politiska motståndare. Protesten riktade sig även mot Sveriges flyktingpolitik, som hotar många flyktingar att hamna i diktaturers händer.
En rad personer talade på demonstrationen och två av de som gjorde uttalanden var arrangörerna Ramin Abbasian som talade på svenska och Naser Karimi som talade på persiska. Deras uttalande framförde demonstrationens krav.

Talkörer som ”Iranska ambassaden – Terrorcentralen!” och ”Frige politiska fångar – Nu!” avlöste varandra i snabb takt, när demonstrationen närmade sig ambassaden.

En lite grupp monarkister från Stockholm försökte kidnappa demonstrationen genom att höja fyra fanor vilka de fick ta ned.

Rättvisepartiet Socialisterna och Offensiv åkte med hela vägen från Göteborg till Stockholm.

Bilder från demonstrationen:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.