Lotta Söderström: Medlemmarna får inte svikas

Lotta Söderström arbetar i Backa på Norra Hisingen och är förtroendevald i Lärarförbundet som andrevice ordförande. Offensiv får en intervju efter demonstrationen med en nöjd talkörsledare.

20120920-232921.jpg


– Med denna demonstration sätter vi verkligen tryck i frågan mitt i ett känsligt läge. Vi visar att vi står fast vid kraven och inte lägger oss, säger Lotta.

Blir det strejk?

– Jag tror att vi har spänt bågen rejält nu. Vi har varit mer offensiva än tidigare. Förbundet kan inte backa nu utan måste ta striden och gå ut med hedern i behåll. Medlemmarna får inte känna sig svikna när det är över, säger Lotta.

Vad händer nu?

– Detta är början på en fortsättning. Det måste bli konflikt om budet inte blir mer än industriavtalet. Vi kan inte gå med på mindre än vi redan tackat nej till.

Hur är stämningen på arbetsplatserna?

– Stämningen bland kollegor är stark. De är trötta på tama ord om att ”lärare är viktiga” och så händer inget. Många är förbannade och frustrerade speciellt över att arbetsgivarna vill montera ned arbetsvillkoren ytterligare. Allt mer läggs på lärares axlar, dokumentation, administration, tid tas från det vi egentligen ska göra, arbeta med de unga.

Vad vill du säga avslutningsvis?

– Jag är glad att så många slöt upp trots regn och kort varsel. Jag kan bara tolka det som att när förbundet kallar kommer medlemmarna. Nu går vi vidare för högre lön, avslutar Lotta Söderström.

Intervju och foto: Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s