Tennis och lek för Hammarkullens unga

Mikael Bernardini är ett känt ansikte i Hammarkullen och en förebild för många unga. Han är juridikstuderande på heltid och arbetar deltid på Mixgården. Han är också ordförande för Rättvisepartiet Socialisternas partiförening i Sandeslätt.

20120819-232233.jpg

Under sommaren har Mikael varit ansvarig för Bostadsbolagets och Mixgårdens samarbetsprojek runt sommarverksamheter för unga i området. Att Mikael är väletablerad i Hammarkullen och redan känner barn och föräldrar är en av orsakerna till framgången med verksamheten med sommarvärdar.

– Många barn och ungdomar i socioekonomiskt svaga områden har föräldrar som inte har råd med sommarstuga och semesterresor, andra har föräldrar som arbetar men inte har råd att vara ledig på sommaren, i båda fallen drabbas barnen. Därför är de här sommaraktiviteterna så viktiga, säger Mikael.

Och aktiviteterna har varit välbesökta. 30-40 barn har varit delaktiga varje dag under sommaren med att grilla, spela brännboll, volleyboll och andra aktiviteter. Sommarvärdarna har synts i området i sina orangea jackor och så fort de närmar sig kommer barnen springande.
En annan mer uppmärksammad aktivitet har varit tennis på en nyrenoverad bana intill parkeringen på Hammarkulletorget.

– Detta har varit möjligt tack vare ett samarbete mellan Mixgården, Bostadsbolaget, PEAB och Tennis Göteborg, berättar Mikael.

Det var i mitten av juli som tennisplanen invigdes och sedan dess har det varit full fart på banan.

– Idag är tyvärr grindarna låsta och bara ungdomar genom Mixgårdens ledare eller sommarvärdar har haft nyckel för att spela, jag hoppas att grindarna öppnas så alla kan få tillgång till att spela, även då det kommer spontant, säger Mikael som hoppas att projektet med sommarvärdar fortsätter även nästa sommar.

Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s