Gatljus inga blåljus: Manifestation i Biskopsgården

Pantrarna – För upprustning av förorten organiserar inatt en manifestation i Biskopsgården som en av en rad manifestationer mot otrygghet.

Med start kl 23.00 samlas man på Vårväderstorget. Bakgrunden till manifestationen är den otrygghet många upplever då gatbelysning antingen saknas eller släkts ned.

Samtidigt som gatbelysning släkts ned och otryggheten ökar så fortsätter polisen sin ökade närvaro i stadsdelen ”för trygghet” säger politikerna. Därav namnet gatljus inte blåljus.

Murat Solmaz ordförande i Pantrarna berättar att en man tog livet av sig i sommar, mitt på torget hängde han sig, men ingen upptäkte det föränn på morgonen när det ljusnade.

– Vad som kan öka tryggheten är upplysta platser, fler samlingsplatser och ökad social service. Framförallt handlar det om en upprustad stadsdel med en befolkning som känner trygghet genom att ha bra skola, arbete och bostäder och ungdomar med stark framtidstro. Men då krävs förebyggande insatser, säger Denny Jovanovic aktiv i Pantrarna.

Pantrarna meddelar att de kommer dela ut 200 tröjor med bild på Diren, den unga man som mördades i Biskopsgården i sommar, budskapet på tröjan lyder ”tänk om, agera nu”.
Budskapet är tänkt att påverka alla.
Det kan påverka politiker att tänka om och agera mot den sociala nedrustningen, den kan påverka unga som hamnat snett att tänka om och förändra sitt liv, det kan påverka de som inte organiserat sig att tänka om och agera för sitt område.

Under manifestationen Gatljus inte blåljus kommer Pantrarna att elda i oljetunnor och lysa upp torget men framförallt handlar det om att tända en ljusare framtid för förortens unga.

Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s