Upptaktsmöte med fokus på partibygget

Inspirerande upptakt för RS Göteborg avslutade sommarens ledighet och satte fokus på kamp och partibygget. Upptaktsmötet samlade 35 personer på Viktoriahuset, Järntorget i anslutning till RS Majornas nya kontor. En ny medlem värvades på mötet.

Upptakten hade tre inledningar innan diskussion. Minela Mahmutovic inledde om världen, Caroline Holmgren om Sverige och Emma Öhman om Partibygget.

– Det är nästintill inget land i världen som inte är drabbat eller inte kommer att drabbas av den kris som råden idag. Den ekonomiska, politiska, sociala och klimatmässiga kris. Idag finns cirka 200 miljoner officiellt arbetslösa i världen, varav 75 miljoner av dom är unga. Denna siffra riskerar dock att fördubblas till slutet av 2012, öppnade Minela.

– Medan föräldrar strider för sina rättigheter på arbetsplatserna, mellan fackens passivitet och arbetsgivarnas ignorans, så är det fler och fler barn som får betala för det. Enligt Rädda Barnens rapport är det 248 000 barn, dvs. 13 %, i Sverige som idag växer upp i familjer som lever under fattigdomssträcket, rapporterade Caroline.

– En av de tydligaste framstegen visar RS Göteborg/Väst på de ledande kvinnliga kadrerna. Förslaget till nya distriktstyrelsen går från 25 procent till 40 procent kvinnor, konstaterade Emma.

Patrik Hooghwinkel RS Majorna talade om den nya period av arbetarkamp vi ser runt om Europa och världen och hur det oundvikligen kommer påverka Sverige.

Johannes Lundberg RS Sandeslätt kom in på frågan om valet 2014 och vikten av att bygga partiet redo inför kommande utmaningar.

Denny Jovanovic medlem i RS Biskopsgården och aktiv i Pantrarna betonade den ökade frustrationen bland förortsungdomar och vikten av organisering för att kanalisera ilska åt rätt håll.

Reza Yekehzare medlem i RS Sandeslätt och en av ledarna i Misstro oss inte berättade om de iranska flyktingarnas kamp för asyl.
– RS stöd till kampen var avgörande och jag imponerades av dess erfarenhet och organisering vilket gjorde att jag valde att bli medlem, berättade han.

Amer Mohammed Ali RS Hammarkullen pekade på den process av revolution och kontrarevolution som pågår i Tunisien och Egypten och faran med Salafisterna och religiös extremism.

Ingemar Ohlsson RS Frölunda talade om tillgänglighetsmarschen och funktionshindrades kamp och kommer erbjuda RS hjälp i organiserande av protester.

Stefan Berg RS Kortedala talade om vikten av det fackliga arbetet och uppmanade kamrater till fackliga utbildningar och kurser.
Han föreslog också en facklig studiedag för de arbetande kamrater.

Joel Eriksson RS Hjällbo rapporterade om kampen för Angereds skolor och den roll RS spelat i protester och organisering.

Kristofer Lundberg avrundade diskussionen.

– Det är vad vi gör tillsammans som avgör hur snabbt partiet växer, alla medlemmar måste förstå sin roll och vikt.
Det är kombinationen av nya medlemmars energi och äldre medlemmars erfarenhet som tillsammans skapar den bästa organisationen. Kreativitet och erfarenhet. Kollektiva diskussioner är det som bygger den socialistiska rörelsen, avslutade Kristofer.

Mötet antog enhäldigt AU:s förslag till målsättning:
– Att vara 110 medlemmar i Göteborg till årsskiftet.
– Att vara 150 medlemmar i Göteborg till valet 2014.
– Att vara 600 prenumeranter i Göteborg/väst till årsskiftet.
– Att ha 1000 pren i Göteborg/väst till valet 2014.

– Att stärka kampen mot nedskärningar genom egna initiativ och stöd till andra protestgrupper.

– Att verka för en förortskonferans som samlingspunkt i kampen mot nedskärningar i Göteborg.

– Att organisera en asylkonferans för att organisera motståndet. Bjuda in aktivister och nätverk från andra städer och länder.

RS Göteborg

20120802-004012.jpg

20120802-004025.jpg

20120802-004036.jpg

20120802-004058.jpg

20120802-004119.jpg

20120802-004220.jpg

20120802-004231.jpg

20120802-004243.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s