Intervju med flykting från ”Misstro Oss Inte”

Ramin Abbasian, flykting från Iran och medlem i ”Misstro oss inte” fortsätter kämpa mot den inhumanitet som präglas inom Svensk flyktingpolitk. Offensiv har träffat 41-åringen och nedan följer en intervju.

Hur ser läget ut i Iran?

– Situationen efter valfusket 2009 och de protester som följde, där folket krävde fria val, blev läget som sådan att statens repression mötte protesterna. Detta har inneburit att folk fänglsas och torteras.

 

I slutet av 2004 kom Ramin till Sverige och har deltagit i demonstrationer mot den iranska diktaturen och dess förtyck mot massorna.

– Jag har exempelvis deltagit i protester mot regimens avrättningar och dess tortyr av fängslade, berättar Ramin.

 

Genom brevväxling har Migrationsverket frågat om vad Ramin gjort via aktionsgruppen ”Misstro oss inte”.

– Och det har jag berättat! Jag har varit med utanför Iranska ambassaden och protesterat, jag deltog i hungerstrejken som pågick i en månad på Gustaf Adolfs Torg. Hungerstrejken innebar att jag fick åka till sjukhuset dessutom. Jag deltog också i ”ljusprotesten”, där vi tände 1000 ljus som formade orden ”Free Iran”.

 

– Efter brevväxlingen fick jag ändå avvslag från Migrationsverket, och har nu överklagat till Migrationsdomstolen.

 

Vad skulle hända dig om du blir utvisad?

– Efter hungerstrejken, var vi en grupp som träffade Lars Ohly och bara några dagar senare skrevs det om detta i tidningarna i Iran. De menade att vi var ”antirevolutionära element” som protesterade mot regimen, att vi är homosexuella som vill stanna i Sverige (anm. Iran avrättar homosexuella så detta kan vara förberedelse till att rättfärdiga detta). Och vi blev omnämnda med bild.

Ramin berättar vidare om ett uttalande den ansvarige av högsta domstolen i Iran har framfört, och det är att de som utomlands protesterar mot Irans regim och sedan återvänder kommer att straffas med åtminstone fängelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.