RS på Misstro Oss Inte-högtid

Rättvisepartiet Socialisterna var i fredags inbjudna att delta då asylgruppen Misstro Oss Inte uppmärksammad den framgångsrika kampen som pågått under drygt ett år.

Mötet öppnades av Mehdi Masiha som berättade att 28 medlemmar i gruppen fått uppehållstillstånd och lika många fätt sitt asylärende öppnat av Migrationsverket.

Reza Yekehzare, medlem i Misstro Oss Inte och aktiv i RS, berättade om iranska flyktingars situation:

– Vi har flytt från krig, svält, fattigdom och arbetslöshet. På vägen till Sverige är det många som utnyttjats av människosmugglare. I Sverige tar inte kampen slut utan striden mot orättvisor måste fortsätta.

Amer Mohammed Ali talade för RS och konstaterade att det är gruppens gemensamma kamp som har gett resultat – man har flytt från religiöst och politiskt förtryck, men rest sig och tagit makten över sitt eget liv.

– Misstro Oss inte har givit stor inspiration till asylkämpar i Svergie och internationellt och RS är glada över vårt goda samarbete. Vi vill fortsätta vår gemensamma kamp, sa han.

Stämningen bland de uppåt 80 deltagarna var hög och trots de prövningar man genomgått tillsammans under ett års tid: sitt- och hungerstrejker, demonstrationer utanför iranska ambassaden och stora påfrestningar under långt utdragna asylprocesser så visar medlemmarna i gruppen en stark vilja att kämpa vidare.

Stefan Berg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.