Socialistiskt 1 maj 2012 och Bobby Seale

Idag demonstrerade Rättvisepartiet Socialisterna traditionsenligt i Göteborg. Längst fram gick en 30 personer stark fanborg,  följ av tåget med  banderoller och plakat.

Dagen hade inletts tidigt, redan klockan 09.00 samlades medlemmar på Järntorget med två tält och informationsbord. Vid 11.00 började torget att fyllas upp. Politiska diskussioner, utbyte av åsikter och spridande av politiskt material ägde rum. Rättvisepartiet Socialisternas bokbord var välbesökt. Under dagen såldes 211 Offensiv, 16 prenumerationer och material för 10 092 kronor vilket  samlades in till kampfonden.

13.30 inledde RS sina tal på Järntorget med hundratals åhörare. Minela Mahmotovic var dagens konferencier och presenterade första talaren Bilbo Göransson som gav en kraftig känga till högerregeringen. Nästa talare var Caroline Holmgren som pekade ut behovet av organisering och av gemensam kamp.

Denny Jovanovic, aktiv i föreningen Pantrarna höll en apell där han tydligt pekade ut nedskärningspolitiken som en huvudfråga i förorterna och bjöd sedan in alla att komma till Svarte Mosse i Biskopsgården där Bobby Seale senare skulle tala. Kristofer Lundberg talade senare om behovet av ett nytt arbetarparti. Han pekade ut att de som bekämpar nedskärningspolitiken i Göteborgs ställs öga mot öga med socialdemokratin. Han frågade retoriskat vad Stefan Löfvén skulle tala om på Götaplatsen: ”Ska Löven prata om sitt stöd till EU, eller om hur han skrivit under lönesänkningar för sina industriarbetarmedlemmar? Eller ska han tala om att hans parti är de som bär ansvaret för miljonnedskärningar i Göteborgs stadsdelar som stänger skolor och fritidsgårdar?”

Appeller hölls sedan i Brunnsparken av Hekmatisterna, Irans förenade arbetarkommunister, Svensk-Egyptiska Vänskapsföreningen och Misstro oss inte. I Demonstrationen fanns också FNRP-Göteborg och Stödgruppen för Mapuchefolket.

Rättvisepartiet Socialisternas medlemmar åkte sedan gemensamt ut till Svarte Mosse och Pantrarnas första maj firande.

Majsa Allelin från Pantrarna – För upprustning av förorten hälsade alla välkomna och pekade på behovet av att flytta första maj från innerstan och ut till förorterna. Sedan uppträdde en rad artister som Dirty Crowd och Bigry Mac innan Bobby Seale klev upp och höll ett inspirationstal.

Bobby Seale signerade sedan affischer och böcker i ett tält där köerna växte sig långa. Första maj i Göteborg 2012 blev historiskt på många sätt.

RS Göteborg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.