Upptakt inför första maj

Rättvisepartiet Socialisterna höll igår upptakt inför Socialistiskt 1 maj. 30 medlemmar samlades för att lägga upp planerna för kampanjen inför och ingripandet på själva första maj.

– 1 maj är traditionellt en dag för att fira den internationella arbetarrörelsen och dess kamp. I år äger det rum med masskampen i Europa som bakgrund, samtidigt som den revolutionära vågen i Mellanöstern och Nordafrika tar nya steg in i en situation av revolution och kontrarevolution, inledde Kristofer Lundberg.

– Generalstrejkerna i Grekland, Spanien, Portugal och Belgien visar att arbetarklassen börjar att visa sin styrka som klass och sätter sitt avtryck på utvecklingen, fortsatte Kristofer.

Sedan gick Kristofer in på situationen i Sverige.

– Första maj är en dag som måste återtas och kopplas till dess historiska grund i kampen mot kapitalet. Vad vore inte det bästa för Handels löneförhandlingar än att utlysa strejker och stödmanifestationer på första maj. Dessa skulle troligen kunna bli de största manifestationerna. Men istället låser dess byråkrater in sig i slutna rum isolerade från arbetarna och vi är inte förvånade om de sluter ett svekavtal utan strejk, sa Kristofer.

– I Rättvisepartiet Socialisternas förstamajtåg kopplas kampen till de pågående striderna i förorten. Vi måste förklara för de vi samarbetar med i kampen för Angereds skolor, för bättre bostäder i Bergsjön, i kampen mot rasism och ungdomsvåldet i Kortedala och Pantrarna i Biskopsgården, att det kämpande alternativet på första maj är RS.

Sedan beslutades det om ansvarsuppgifter inför 1 maj, prenumeration, tidning, kontakter och vilka som ska bemanna tälten.
Även fanbärare valdes.

RS finns på Järntorget från 10.00, demonstrationen avgår kl 14.00 och sedan sluter vi upp med Pantrarna och Bobby Seale i Biskopsgården kl 17.00.

RS Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.