Bergsjön: Fortsatt kampanj för upprustning

Under kvällen har medlemmar i Kortedala-Bergsjöns partiförening delat ut Rättvisepartiet Socialisternas tredje flygblad till hushåll i de lägenheter som förvaltas av Bovista. Nedan följer texten i flygbladet.

RENOVERA OCH RUSTA UPP MILJONPROGRAMMET


Bovista
försöker i ett mail till Rättvisepartiet Socialisterna (RS) slå undan kritiken som riktats mot dem efter att missförhållanden avslöjats.

Man skriver bland annat att den bank som köpte Bovista som efter att tidigare ägare gått i konkurs kommer investera nödvändiga resurser för att ta hand om bostäderna. Men Bovista har varit i blåsväder tidigare – redan 2007 växte kritiken mot dem när mögel och utebliven renovering avslöjades.

”Vi har tagit över Bovista för att säkerställa bankens intressen och vi kommer att avyttra portföljen vid en passande tidpunkt för att maximera våra tillgångar”. Orden är bankens VD:s och de visar tydligt vad avsikten med ägandet är – att göra vinst. Menar Bovista nu allvar är det upp till bevis som gäller.

– Samtliga av mina fyra barn har problem med svår astma. Vi har till och med ett läkarintyg på detta, säger en boende till RS. Hon vittnar om att Bovista länge lovat åtgärder men sedan struntat i det. Nu krävs det kamp mot privata hyresvärdar.

Rättvisepartiet Socialisterna kräver:

– Tvångsförvalta bostäderna

– Kommunalisera bostadsbolagen under hyresgästernas demokratiska kontroll

– Förstatliga byggbolagen och bankerna

– Renovera och klimatanpassa bostäderna, bostad åt alla

– Sänk hyrorna, bygg billiga hyresrätter

– För en kämpande Hyresgästförening

STOPPA UNGDOMSVÅLDET – STOPPA RASISMEN

Fredagen den 6 april försökte nazistiska Nationaldemokraterna ha torgmöte på Kortedala torg, efter den tragiska misshandeln av 61-årige Carl-Erik Cedvander den 18 mars.

De blev stoppade av över 1 000 antirasister som på Rättvisepartiet Socialisternas initiativ samlats för att protestera. Nazisterna fick veta att ingen köpte deras försök att så rasistisk splittring och istället samlades man under krav på en upprustning av förorterna.

RS menar att det krävs en massiv upprustning av förorterna för att motverka den trend som vi länge varnat för – med ökat våld, kriminalitet och gängbildning som kommer ur ökad utslagning, fattigdom och nedskärningar. Våldet vi ser är inget annat än en förlängning av den högerpolitik som attackerar vår offentliga service, våra bostäder, närbutiker och torg.

Förortsmarschen är ett initiativ taget i Angered av ungdomar, föräldrar, lärare, fritidslärare och föreningar, med stöd av RS. Under parollen Nu är det nog! Kämpar man för större resurser till skolorna, fritidsgårdaran och för en allmän upprustning av förorterna.

Alla förortsbor behövs i kampen och därför samlas vi för en demonstration på Gustaf Adolfs torg där vi kommer protestera samtidigt som politikerna i kommunfullmäktige har sitt möte.

Makten att förändra finns inte hos politikerna utan hos oss som bor i förorten, hos oss som jobbar här och har våra barn i skolorna här. Vi måste visa politikerna att nu är det nog! Inte en oemotsagd nedskärning till, inte en möglig lägenhet eller läckande toalett till!

FÖRORTSMARSCHEN – NU ÄR DET NOG

Satsa på skolan, rör inte våra fritidsgårdar, rusta upp förorten!

Gustaf Adolfs torg 19 april kl 16.00

Rättvisepartiet Socialisterna är en viktig del av den nya arbetarrörelse som måste byggas upp. För att stoppa nedskärningar och försämringar för ungdomar och arbetare behövs det kamp för ett socialistiskt program lokalt och globalt. Alla som stödjer partiets plattform och mål kan och bör bli medlemmar.

Gå med i Rättvisepartiet Socialisterna – Organisera dig

Mobil: 0707-565401 Telefon: 031-3320633 Mail: rs.gbg@socialisterna.org


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s