Det handlar om liv och död, asyl åt Kyumars Alahvaisi

Kurdiska Kyumars Alahvaisi har varit politiskt aktiv i Komala under sex års tid. Han började sitt politiska arbete i den kurdiska delen av Iran och flydde sedan till Irak där han varit gerillasoldat och livvakt åt partiets ledare.

Han är ett välkänt ansikte då han intervjuats av en rad internationella TV kanaler samt själv arbetat som journalist på Asosat TV, en politisk TV-kanal knuten till Komala.

I rädsla för sitt liv, efter att flera kamrater dödats, flydde Kyumars Alahraisi till Sverige för ett år sedan där han fortsatt att engagera sig mot den islamiska republikens diktatur.
Hans kamp för den internationella arbetarklassens befrielse kan ses i att han också har deltagit i andra demonstrationer till stöd för arbetare i andra diktatoriska länder som Kazakstan

Han har öppet talat på Komalas konferans för den Europeiska delen av Komala och valts in i dess skandinaviska ledning. Hans tal har visats via satelitTV världen över, så också i Iran.

Att Kyumars trots sina starka bevis om sin roll i kampen mot den iranska diktaturen med bilder som gerillasoldat som sänts i TV och på nyheter och lämnats över till Migrationsverket har han fått avslag på sin asylansökan.

I Migrationsdomstolen var nämndemännen oeniga två mot två och domaren fällde den avgörande rösten som kan innebära att Kyumars Alahvaisi går samma öde till mötes som sina partikamrater Ehsan Fatahian som Rättvisepartiet Socialisterna engagerade sig för och uppmärksammat 2010. Han avrättades trots internationella protester. Andra partikamrater som fängslats är Shirkoh Maarefi, Logman Moradi, Zaniar Moradi de väntar på att avrättas av regimen. Nu riskerar Migrationsverket att sända Kyumar till samma öde.

Att Kyumars är livrädd att återvända förstår alla med insyn i hur den iranska diktaturen arbetar, en av världens värsta regimer.
2011 avrättades över 600 personer, många av dem politiska aktivister. Iran är det land i världen som avrättar flest invånare per capita och Komala är en av de organisationer som drabbats värst.

Han övertygade kamp såväl i Iran som i exil är faktorer som vittnar om att hot riktas mot hans liv.

Rättvisepartiet Socialisterna riktar därför våra krav till de svenska myndigheterna och Migrationsverket med krav på att Kyumars utvisningsbeslut rivs upp och att han beviljas politisk asyl.

Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s