SDN Angered anmälda till JO och socialtjänsten

Motståndet mot omorganiseringar, nedskärningar och skolnedläggningar tar sig sig olika uttryck i Göteborgsförorten Angered. Nu senast har lärare och pedagoger i Hammarkullen JO-anmält politikerna för att bryta mot lagen under omorganiseringen.

Nu får det vara nog. Det är den allmänna stämningen bland Hammarkulleskolans lärare som nu anmält stadsdelsnämnden SDN Angered till JO och socialtjänsten.

Detta sker samtidigt som Skolinspektionen riktar kraftfull kritik mot Angereds skolor om att skolan inte ger tillräckligt stöd till elever med behov. Det är ett resultat av nedskärningar där lärare inte hinner med de uppgifter som läggs på deras axlar.

JO anmälan gäller att Hammarkulleskolans två rektorer mitt i terminen ska flytta till Nytorpskolan. Rektorerna gav ett eget förslag att de vissa dagar i veckan skulle vara kvar på skolan för en smidig övergång men nekades. Då fick lärarna nog.
Lärarna känner att rektorerna rycks ifrån dem i en situation då det redan är oroligt med tanke på omorganiseringen. Lärarna har därför vänt sig till Justitieombudsmannen med en anmälan då ingen riskbedömning gjorts eller personal fått ge sin åsikt. De anställda har heller inte fått veta något om deras anställningar vilket gör att de i den rådande situationen känner sig oroliga.
Vidare har lärarna anmält SDN till socialtjänsten då de ser att eleverna mår dåligt och far illa i den cirkus med omorganisering som tjänstemän och politiker satt igång. Men Håkan Linnarsson Socialdemokrat och ordförande i SDN Angered slår ifrån sig kritiken och menar att det är lärarna som skapar oro.
När Linnarsson (S) mötte Kristofer Lundberg (RS) i SVT Debatt i förra veckan nekade Linnarsson till att några nedskärningar ens äger rum i Angered.

– Hela Linnarssons politiska försvar handlar om att slå ifrån sig kritik. Linnarsson har från första stund visat vilken högerbyråkrat han är, säger Kristofer Lundberg, RS Sandeslätt.

Samtidigt höjer allt fler fritidsledare sina röster mot nedskärningarna som nu riktas mot fritidsgårdarna där 600 000 riskerar att sparas.
Det skulle innebära 3 veckor
stängt under sommarens, indragen handledning och minskad personal. Detta under sommarens viktiga veckor. Att stänga fritidsgårdarna i ett område där få barn och ungdomar har föräldrar med råd att åka på semester eller lämna området.

– Det vore som att hälla bensin på elden, säger Minela Mahotovic RS i Hammarkullen.

Men allt fler höjer nu sina nävar. För länge sedan finns en stämning att nu är det nog. De senaste arbetsplatserna att ansluta sig till Förortsmarschen den 19 april är Ungdomspalatset i Gårdsten, GUTS Mötesplats i Angered, Tyrolens Fritidsgård, Kultur Atom, Mötesplats Simone, Fun house Hjällbo, Eriksbo Fritidspark. På Hyresgästföreningen Sandeslätt förra möte beslutade en enig styrelse att ställa sig bakom demonstrationen för upprustning av förorten.

RS Hammarkullen
RS Hjällbo
RS Sandeslätt

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s