Brev till Migrationsverket: Ge Leila asyl

Leila Taghat Farsa Fard, medlem i Rättvisepartiet Socialisterna och gruppen Misstro oss inte, samt tidigare aktiv inom Irans kommunistiska vänster har mottagit flera avslag på sina asylansökningar till Migrationsverket. Hon har vistats i Sverige sedan 2009 och under sina snart fyra år varit ständigt engagerad i regimkritisk aktivitet.

Kommunistiska organisationer är förbjudna i Iran, likaså är CWI, den international som Rättvisepartiet Socialisterna tillhör, och bara detta är skäl nog för att Leila ska frukta allvarliga följder av att utvisas till Iran – det är känt för världssamfundet samt Sveriges regering och Migrationsverk hur Irans regim behandlar politisk opposition. Politiska fängelsedomar, tortyr och dödsstraff är inte ovanligt.

Tillsammans med gruppen Misstro oss inte har Leila deltagit i manifestationer, aktioner och demonstrationer direkt ritkade mot den iranska regimen. Utanför Irans ambassad i Stockholm har hon hållit tal och deltagit i att bränna bilder på Mahmod Ahmadinejad, Irans president. Misstro oss inte här internationellt kända och har attackerats även i iransk media. Leilas roll i gruppens arbete har varit framträdande och det är högst troligt att hon är känd och bevakad av iransk säkerhetstjänst, då regimen är känd för sin omfattande kartläggning av opposition, även internationellt.

Rättvisepartiet Socialisterna kräver att Migrationsverket tar detta i hänsyn i sin behandling av Leila Taghat Farsa Fard. Faktumet att man dragit tillbaka verkställandet av åtminstone 12 utvisningar det senaste året, samt beviljat uppehållstillstånd för flertalet politikska aktivister från Iran talar för att man borde agera så även i Leilas fall.

Stefan Berg, ordförande Rättvisepartiet Socialisterna Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s