Efter Kortedalamisshandeln – Rusta upp förorten

Den grova misshandeln av 61-årige Carl-Erik har chockat Kortedala. Misshandeln som rubriceras som mordförsök skedde söndagen den 18 mars mitt på eftermiddagen framför flertalet vittnen. Mannen slogs ned och sparkades medvetslös.

Den brutala misshandeln av Carl-Erik resulterade i massiva hjärnskador och han ligger fortfarande efter tolv dygn i koma. I dagsläget är fyra av sex pojkar som begärts häktade av polis misstänkta för mordförsök, de andra två har lämnats över till sociala myndigheter och kommer få vård på ungdomshem.

Rättvisepartiet Socialisterna har under många år kämpat mot ungdomsvåldet. Partiet har varnat för den utveckling vi ser med ökat våld, kriminalitet och gängbildning som kommer ur ökad utslagning, fattigdom och nedskärningar. Våldet är ett direkt resultat av högerpolitik och klassamhällets verkningar.

Vi är alla överens om att vi måste vända utvecklingen. Men för att göra detta måste man veta vilka krav man ska resa och var man ska rikta ilskan. Ansvaret för det ökade våldet vilar hos våra politiker som efter årtionden skär ned på vår gemensamma välfärd, skär ned på skolan, lägger ned fritidsgårdar och försämrar för ungdomars möjligheter att få ett bostad och ett arbete.

Med anledning av detta kommer Rättvisepartiet Socialisterna under kommande veckan att hålla torgmöten på Kortedala Torg mot våldet och för upprustning av förorten. Nu är det nog!

RS Kortedala

GP

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.