Rädda Mixgården i Hammarkullen

Omkring 60 ungdomar samlades på Mixgården förra veckan. Det var ett möte som ungdomar och personal kallat till för att ställa ansvariga tjänstemän, politiker, byggherrar och lokalbolag mot väggen. Även Lokalförvaltningen var inbjuden men dök inte upp.

20120312-231401.jpg
Under två månader har ungdomsgården varit stängd på grund av vattenskada och läckande tak.
Problemet med läckande tak och bubbliga golv har varit en bister verklighet under en lång tid.

– I flera år har det varit så här, berättar ungdomarna till Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna innan mötet.

I somras droppade det rakt in på ungdomarna från hål i taket. Källaren där ungdomarna spelar musik svämmade över så fort det regnade.
I rädsla för att det faktiskt kan vara farligt att vistas i lokalen så stängdes den under utredning för mögel och vad man kan göra åt vattenproblemet. Sedan dess har gården inte öppnats.

Vad man kan göra med det för ungdomarna stora problemet med stängd fritidsgård har ingen diskuterat. Frustrationen växter då torget återigen blir den naturliga samlingsplatsen. Irritationen är massiv då det efter två månader inte hänt någonting på Mixgården.

Personalen och ungdomarna sammankallade därför ett möte för att se hur det var ställt med situationen.
Plötsligt samma dag som mötet skulle vara med Fritidschefen, Göteborgslokaler och företaget som ska laga läckan sprang det plötsligt omkring personal och mätte, rev och byggde i lokalen. Allt för att kunna ha något att redovisa som man gjort.

Mötet resulterade i att ungdomarna fick informationen om att det kan ta ända fram till sommaren att renovera lokalen.

Detta möttes givetvis av skeptism.
Men det var inte bara det att lokalens renovering drar ut på tiden som var problemet utan även att politikerna i SDN planerar nedskärningar på 500 000 vilket innebär att sommarverksamheten återigen är hotad. Det är en nedskärning som påminner om den som ungdomarnas kamp tidigare år rev upp efter protester som fick stöd av Rättvisepartiet Socialisterna.

Att dessa nedskärningar kommer nu när det redan är oroligt i området på grund av Socialdemokraternas och Moderaternas nedskärningar på skolan med total omorganisering och skolnedläggningar.

Vad det i grund och botten handlar om är att de kommunala bolagen och förvaltningarna inte varit beredda att underhålla lokalerna under alla dessa år. De eftersatta lokalerna resulterar nu i den ena katastrofen efter den andra. När de ansvariga Inte vill ta ansvar är det Hammarkullens ungdomar som får betala priset.

Den 21 mars kommer ett motståndsmöte att organiseras i Hammarkullen på Hammarhörnan klockan 18.00. Då kommer nya steg i kampen organiseras för de som vill stå upp för sin förort. Där kopplar vi samman kampen för skolorna med kampen för fritidsgården och social upprustning.

Kristofer Lundberg

20120312-231509.jpg

20120312-231529.jpg

20120312-231544.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s