Solidaritet med Syriens folk

Ett hundratal personer på lördagen på Gustav Adolfs torg för en demonstration i solidaritet med det syriska folkets protester. Tre talare stod på talarlistan.

Första talaren var Osama Elagouz från Svensk-egyptiska vänksapsföreningen betonade sanningen bakom talkören ”Tunisien, Egypten och snart hela världen”. Han nämnde att genom enad kamp kan man lyckas fälla diktator efter diktator.

 Den andra talaren var Abdulla från syriska emissionens kommitté i Göteborg, berättade hur stolt han är över kampen folket driver. Han nämnde att trots den massiva brutalitet och det blodbad det syriska folket har varit med om, fortsätter deras kamp för demokrati.

För Rättvisepartiet Socialisterna talade Amer Mohammed Ali. Amer lyfte upp hyckleriet från imperialistländerna som framför allt oroas av att den syriska arbetarklassen själva skulle organisera sig. Amer lyfte även upp de olika minoriteter och religioner som kämpar sida vid sida i Syrien, där kampen mot förtrycket har förenat dem.

Det är mycket betydelsefullt att omvärlden visar sitt stöd till protesterna i Syrien. Rättvisepartiet Socialisterna betonar vikten av att befolkningen i landet fortsätter sin kamp för att de i slutändan ska kunna fälla den diktatoriska regimen.

Irma Mahmutovic

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s