Flyktingpolitikens omänskliga ansikte

Rättvisepartiet Socialisterna har tidigare rapporterat om familjen Fard och deras kamp för asyl, i flykt från den islamiska terrorregimen i Iran. Marjam Fard blev i februari inlagd på sjukhus på grund av den psykiska ohälsa som stressen hon utsätts för.

Marjam och hennes syskon var aktiva kommunister i Iran, och är kända av regimen där på grund av deras fortsatta politiska aktivitet i Sverige. En avvisning skulle innebär stor risk för dem.

Läkaren som vårdade Marjam har skrivit ett intyg som tydligt förklarar att symptomen har med stressen orsakad av asylprocessen att göra. Läkaren beskriver att de krampanfall Marjam drabbas av orsakar betydande lidande. ”Det finns ingen specifik behandling mot dessa symptom utan de är relaterade till själva krisreaktionen efter avslag från Migrationsverket.” Trots att det alltså inte råder något tvivel om detta avfärdar Migrationsverket läkarens ord – helt absurt påstår man istället att det är familjens problem att lösa.

Förra veckan stoppades en avvisning till Iran, efter snabb mobilisering från flera flyktingorganisationer och Asylrörelsen. Kampen fortsätter och på flera fronter pågår det krig mot det rasistiska system som utvisar flyende människor till förföljelse eller död.

Stefan Berg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s