Nu är det nog! Fortsatt kamp i Angered

Nu är det nog, det var den samlade känslan på ett planeringsmöte i Hammarkullen under onsdagen där arbetsplatser, föreningar och verksamma i området träffades.

Mötet samlade personal från Mixgården, Hammarkulleskolan, Röseredskolan, Chalmers urbana studier och föräldrar från nätverket Rädda Angereds skolor, somaliska föräldragruppen, medlemmar i Vänsterpartiet och Rättvisepartiet Socialisterna.
Mötet samlade styrkorna för ett fortsatt motstånd i Hammarkullen och Angeredsområdet.

Kristofer Lundberg öppnade mötet och gav en kort bakgrund.

– Mötet är sammankallat för att vi ser en oroande utveckling i Hammarkullen. Skolnedläggningarna och omorganiseringarna har skapat en frustration bland ungdomarna, Mixgården har ingen fungerande lokal för verksamheten på grund av vattenskador och inga löften ges om när det är klart presenteras. Det kommer nya orosmoln om fortsatta nedskärningar, inledde Kristofer.

Personal från Hammarkulleskolan fyllde i och gav en genomgående beskrivning om hur ungdomarna och lärarna upplever situationen och den totala bristen på förtroende för politiker och tjänstemän samt informerade om de överklaganden som lämnats in.

– Jag har aldrig upplevt något liknande. Visst har vi drabbats av nedskärningar, köpstopp och försämringar. Men denna förnedring, totala nonchalans och överkörning har vi aldrig tidigare skådat och nu får det banne mig vara nog, sa en från personalen på skolan.

Mixgården sa sig vara oroliga för nya besparingar, nedskärningar på 500 000 vilket återigen hotar sommarverksamheten.

Ett förslag antogs av mötet om att organisera ett stormöte som bjuder in boenden och verksamma i Hammarkullen och Angered till diskussion om vad vi kan göra tillsammans. Hittills har stora protester organiserats med föräldrar och lärare i spetsen. Men politikernas hårdnackade motstånd måste mötas av upptrappad och hårdare kamp som samlar fler.

Ett förslag att presentera på stormötet är en motståndsvecka, med kultur, aktioner, debatter och protester riktade mot såväl stadsdelsnämnden som kommunfullmäktige och att denna motståndsvecka formulerar ett manifest med krav till politikerna om vilket Angered vi vill se.

En nyckeluppgift är att nå ungdomarna och få dem att delta i kampen fullt ut. Att deras frustration och ilska riktas åt rätt håll i progressiv riktning. De har också ett positivt minne om att kamp lönar sig då de sommaren 2010 räddade Mixgården från stängning. Det är de ungas injektion av kämpaglad som nu kan gjuta nytt hopp i rörelsen för upprustning av förorten.

خلاص, Ya Basta, Nu är det nog.

RS Sandeslätt
RS Hammarkullen
RS Hjällbo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s