För ett skoluppror i hela Göteborg

Lärarna går på knä, resultaten sjunker, massiva omorganisationer och skolneddläggningar är verkligheten i skolkrisens Göteborg.

I Angered påstår ansvarige SDN ordföranden tillika socialdemokraten Håkan Linnarsson att skolnedläggningar kommer leda till ökad lärartäthet.

Föräldrar och lärare har tvivlat. I dagens Metro går ansvariga kommunalrådet för skolfrågor Robert Hammarstrant S ut med budskapet ”förvänta er ingen ökad lärartäthet”.

Hammarstrand skakar av sig kritiken från Skolinspektionen som pekar på bristerna i Oskar Fredrikskolan i Majorna-Linne som har 5,9 lärare per 100 elever. En situation som känns igen från 22 grundskolor i Göteborg.

Varje år presenteras forskning som visar på att högre lärartäthet ökar resultaten men också att eleverna mår bättre, har mindre stress och mindre ont i huvudet.

Hammarstrant svar är ”Nu går vi in i ett budgetarbete. Men just nu kan jag inte lova någon generell höjning av lärartätheten”.

Rättvisepartiet Socialisterna uppmanar nu till ett skoluppror i hela Göteborg med gemensamma aktioner och demonstrationer för att ställa den socialdemokratiska politikerna till svars.

Kristofer Lundberg

20120228-132246.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.