Brev till Migrationsverket: Asyl åt Reza nu

Rättvisepartiet Socialisterna sänder här våra skarpaste krav om att vår medlem Reza Yekehzare från Iran beviljas asyl.
Reza har under sina 8 år i Sverige fortsatt sin kamp mot den iranska diktaturen. Som en av initiativtagarna och organisatörerna bakom ”Misstro oss inte” har Reza gjort sig känd som motståndare till den islamiska republiken.

Det är väl känt att Iran är det land i världen som lägger mest resurser på att kartlägga oppositionella i exil.
Att Reza har varit en av de drivande under demonstrationerna och hungerstrejken i Göteborg mot Iran och för rätten till asyl samt talare vid upprepade tillfällen på såväl möten, debatter som demonstrationer gör att hotet mot honom idag till och med är värre än den dag då han flydde förtrycket.

Migrationsverket är inte okända inför situationen i Iran. Den senaste tiden har 12 utvisningar till Iran dragits tillbaka och uppehållstillstånd beviljats i Stockholm för politiska aktivister.

Rättvisepartiet Socialisterna är den svenska sektionen av CWI – Committee for a Workers International med partier i nära 50 länder världen över på alla kontinenter.
Vi skulle hålla Sveriges regeringen och Migrationsverket ansvariga inför hela världen för vad som skulle hända vår medlem om han utvisades till dödens Iran.
CWI är likt alla andra politiska organisationer i Iran förbjuden.

Reza har senast i veckan genom partiets media meddelat om situationen i Iran idag. Han beskriver en fruktansvärd situation. ”Förtrycket mot oppositionen är hårdare än på länge. 2011 avrättades över 600 personer och i januari och februari i år har redan 60 personer avrättats”.

Med Rezas politiska aktivitet mot den Iranska regimen, hans kända ansikte i samband med protester och möten samt hans roll inom gruppen ”Misstro oss inte” är självklara skäl att beviljas asyl.

Kristofer Lundberg
Ordförande Rättvisepartiet Socialisterna i Västra Götaland

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s