”Västtrafik informerar”

I tio minuter strax efter klockan 18.00 ikväll stod kollektivtrafiken så gott som stilla kring Brunnsparken i centrala Göteborg.

 

Den symboliska och tillfälliga blockaden av spårvagns- och busstrafiken genom Brunnsparken genomfördes med anledning av Västtrafiks handräckning till Polis- och Kriminalvårdsmyndigheterna igår. Som Offensiv rapporterade under gårdagen så drog Västtrafik in trafiken vid den hållplats som ligger närmast flyktingförvaret där man samlat irakiska flyktingar för en massdeportation till Bagdad. Bussbolaget Keolis trafikerar linjen och ställde in hållplatsen på uppmaning av Västtrafik.

Flyktingpolitiken verkställs i rakt nedstigande led från regeringen – de beställer, Migrationsverket beslutar, och de som verkställer är polis och kriminalvård – men även de bussbolag som transporterar flyktingar, och de flygplatser som tillhandahåller landningsbanor och en brygga till utvisningslandet.

Ingen kan säga att ”man bara gör sitt jobb” eller ”följer order” – det är allas skyldighet att stå upp mot den rasistiska politik som ligger till grund för utvisningarna.

– Det som behövs är att rörelsen växer, att vi blir bredare och sänker våra rötter. Vi måste vända oss till arbetarna som utför regerings smutsiga jobb och kräva av facken att de stödjer sina medlemmar som inte vill vara en del av utvisningsapparaten, sa Minela Mahmutovic, RS, och aktiv i Asylrörelsen Göteborg.

Under manifestationen delades flygblad ut till de trafikanter som drabbades av förseningar på grund av att hållplatsen dragits in.

Linnea Wallberg

Kampen fortsätter

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s