Västtrafik hjälper polis hindra protester

Migrationsverket och polisen förbereder ikväll ytterliggare en massdeportation till krigets Irak. På flyktingfängelset i Sagåsen sitter minst 15 irakier som i natt ska flygas till Bagdad.

Denna gång har polisen hittat två samarbetspartners i Västtrafik och bussbolaget Keolis. Västtrafik har på polisens order dragit in hållplatsen närmast Sagåsens flyktingförvar, allt för att försvåra mobilisering till blockad och protest mot deportationen.

Men det finns bussbolag som backat efter att ha mött kritik mot sitt stöd till utvisningspolitiken: Swebus Express, Interbus och n senast Nettbus har samtliga slutat acceptera körningar i samband med utvisningar efter att asylnätverken riktat strålkastarljuset mot dem i utåtriktade kampanjer.

Hjälp till du också! Kontakta Västtrafik på 0771 – 41 43 00 eller mail vasttrafik@vasttrafik.se. Kontakta Keolis på 031 – 67 18 03 eller maila deras VD på magnus.akerhielm@keolis.se.

Nya uppgifter: Personen på Västtrafik som tagt beslutet om indragen hållplats i samråd med polis heter Peter Näslund. Nå honom via växeln på nummer 031 – 629200.

Stefan Berg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s