Partistyrelse med sikte mot kongressen

Den 11-12 februari ägde partistyrelsemöte rum i Stockholm. Intressanta rapporter, diskussioner och inlägg fyllde helgen.

Mötet inleddes med en punkt om hur situationen i världen ser ut idag. Stort fokus på inledningen och diskussionen låg på EU och den euro­kris som råder. Den innehöll även rapporter om länder från hela världen, till exempel om den brutala repression som råder i Syrien och Kina.


Därefter följde en diskussion om bygget av RS.
Partiets ekonomi samt diskussioner om det fackliga arbetet var de två sista mötespunkterna för dagen.
Den andra och sista dagen av mötet startades med en lärorik och intressant inledning om Sverige år 2012, och det ekonomiska och politiska klimat vi har.
Ungdomsarbetet i partiet togs upp den sista dagen, vilket är en viktig punkt på grund av att det är unga och studenter som står i täten i dagens proteströrelser runt om i världen.
Mötet avslutades med en inspirerande rapport om CWI:s och Rättvisepartiet Socialisternas systerorganisationers arbete världen över. Tre material, om Sverige 2012, Bygget av RS och Ungdomsarbetet antogs av partistyrelsen. Dessa material ska nu diskuteras vidare i partiföreningarna och slutligen antas vid RS kongress den 17-18 mars.

Minela Mahmutovic

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s