Ett år med Pantrarna

Idag söndag höll Pantrarna-för upprustning av förorten sitt årsmöte. Samtidigt firade Pantrarna ett år. På mötet deltog 31 personer och nya medlemmar valde att gå med.

20120212-231727.jpg

Mötet presenterade vad Pantrarna gjort under året som demonstrationer, studiedagar, sommarläger, fotbollsturnering vilket också visades i den dokumentärfilm om Pantrarna som visades. En dokumentärfilm på en timma som kommer visas i SVT.

Dokumentären kommer sedan visas i förorter runt om i Göteborg som rekryteringsmaterial. Sedan diskuterades de aktiviteter som planeras under året, närmast ett skidläger med ungdomarna och 1 majfirandet i Biskopsgården med Bobby Seale som talare. Bobby Seale är en legend i de svarta socialisternas kamp mot rasism och kapitalism i USA. Han bildade tillsammans med Huey P Newton Black Panther Party.

En ny styrelse valdes och nya ansvarsområden delades ut. Murat Solmaz medlem i Rättvisepartiet Socialisterna återvaldes som Pantrarnas ordförande.
I stadgarna lades det till att Pantrarna också ska jobba mot sexism, ungdomsvåld och droger.

En förfrågan från Vänsterpartiet om en referensgrupp om förorten tillbakavisades med endast två röster för. Argumenten mot var att Vänsterpartiet är stödparti till Socialdemokraterna och medansvariga för de nedskärningar som drabbar Göteborgs förorter. Att sitta med Vänsterpartiet i en referensgrupp kan då ses som att man samarbetar med ett parti ansvariga för nedskärningarna.
Frågan om att delta på 1 maj inne i centrala stan tillbakavisades med argumentet att man redan hade fullt upp med arrangemanget med Bobby Seale.

Pantrarnas organisation och inflytande växer, fortfarande framförallt i Biskopsgården. Man har kunnat visat att det enda alternativet som finns är att ta kamp för våra förorter.

RS Biskopsgården

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.