Gästskribent: Varför en hemlig konferans om Iran?

Rättvisepartiet Socialisterna har mottagit ett brev där den iranska gruppen Shora som organiserar exiliranier ställer några frågor adresserat till Olof Palme Center. RS har blivit ombedda att publicera detta öppna brev och gör det nedan.

Under den 4 och 5 februari 2012 arrangerades en två dagars konferens på en hemlig ort utanför Stockholm i regi av Olof Palme Center. Det meddelades att diskussionsämnet för denna hemliga konferens var ” enighet för demokrati i Iran ”.

Direkt efter att denna nyhet spred sig bland Iranier bosatta i Sverige, väcktes många relevanta frågor. Några av dessa frågor lider som följer:

Varför en hemlig konferens?

Varför med just dessa personer?

Vem eller vilka personer har fattat pennan och skrivit ner listan över deltagarna och med vilken befogenheter?

Vad är Olof Palme Centers roll och syfte i omritningen av den politiska kartan i Mellanöstern?

Olof Palme Center är skyldigt att besvara frågorna ovan.

Det är allmänt känt att många av deltagarna på denna hemliga konferens var personer av högsta rangordningen i uppbyggnaden av den fruktade säkerhetsapparaten i Iran vid regimskiftet 1979 och har begått mord och torterat många politiska fångar; fritänkare och fredliga oppositionella. Dessa personer har flytt utomland vid senare tillfälle efter meningsskiljaktigheter med resten av terrorregimens element om maktelning.

Olof Palme Centret, i försvar av sitt bissera agerande, hänvisar till några av deltagarnas begäran att konferensen skulle äga rum bakom stängda dörrar i hänsyn till deltagarnas säkerhet och deras familjer. Detta är lögn och gyckel. Alla dessa personer är Kända för allmänheten, dessutom saknar de legitimitet att representera den Iranska demokratiska kampen mot den islamiska regimen i Iran.

Det är uppenbart att iscensättningen av sådana marionettdockor som ” Ahmad chalabi ” eller också sådana ” provisoriska råd ” i tappning à la Libyen och Syrien; för framtida Iran, med eller utan ett långt finger av Olof Palme Center och likalydande ”demokratiska” instanser; är misslyckad i förväg.

Olof Palme Centret har självmant tagit på sig de smutsiga uppgifterna där stormakten i den internationella diplomatiska arenan har misslyckats. Det är skamligt.

Rådet till försvar för det Iranska folkets frihets kamp ( Shora )

2012-02-06

www.shora.se     shoraye1@gmail.com    Mobil: 0701502011

På samma tema: Död åt den iranska diktaturen i Iran

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s