Bilbrand i Hammarkullen

Under tisdagskvällen kring 18.30 stod lågorna höga på parkeringen mellan Hammarkulletorget och Sandeslätt. Branden som snabbt kunde släckas av Räddningstjänsten var troligen anlagd. Innan borgarmedia börjar skriva svarta rubriker om händelsen vill Rättvisepartiet Socialisterna i området ge en kommentar till bilbränder i allmänhet och branden i Hammarkullen i synnerhet.

Det finns nästan en längtan från den etablerade borgerliga median att skriva då något som detta hänt. I artiklarna är det inte främmande att måla upp en bild att lågor på bilparkeringar hör till vardagen i områden som Hammarkullen, Backa eller Frölunda. Hammarkullen som har varit relativt förskonade från bränder, riskerar nu att hamna under svarta rubriker, med eskalerade bränder som svar från ungdomar.

Rättvisepartiet Socialisterna (RS) har länge pekat på att bränderna i förorten har ett samband med ungas frustration kring bristen på jobb, utanförskap och nedskärningar. För en vecka sedan klubbades ett beslut i Angereds Stadsdelsnämnd igenom som bland annat innebär två stängda skolor inför höstterminen.

Skolfrågan har engagerat hundratals, såväl skolungdomar, som lärare och föräldrar och har från politiker och tjänstemän bemöts med stängda dörrar, nonchalans och djupa suckar.

Då unga som försöker påverka sin egen framtid och bemöts på detta sätt, skapas en frustration som tar sitt uttryck på olika sätt. Vissa gånger på helt fel sätt. RS fördömer bilbränder och liknande och menar istället att organiserade protester är vägen framåt.

RS Sandeslätt

Det brinner i förorten tal av Kristofer Lundberg

RS om nedläggningsbeslutet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s