”Kampen måste rikta sig mot hela systemet”

Idag samlades runt 180 personer på Gustav Adolfs torg under parollen ”Det våras för Bildt – en demonstration mot utrikesministern” för att visa sin avsky mot Bildts inblandning i Lundin Oils och företagets roll i folkmordet i Sudan. Demonstrationen var landsomfattande och hölls i Göteborg, Stockholm, Malmö och Borås.

På talarlistan var det flera deltagande på demonstrationen som delade med sig sin syn på utrikesministern och hans delaktighet i det oljebolag som deltagit i folkmordet. Stefan Berg, ordförande för Rättvisepartiet Socialisterna i Göteborg stod näst på talarlistan.
– Carl Bildt är bara ett symptom på det systemfel som kapitalismen utgör. Till och med under den socialdemokratiska solidaritetsikonen Olof Palme så gjorde svenmska företag vinst på vapenhandel med diktaturer.

Han tog även upp Telias inblandning i Kazakstan:
– Telia är den största telekomoperatören i Kazakstan och tjänar stora pengar på affärer med diktaturen. Men det är inte det enda svenska storföretaget som tjänar pengar på handel med terrorregimer – Sverige är en del av det kapitalistiska system som suger ut fattiga inte bara i Kazakstan och Etiopien utan över hela världen. Det är positivt att dessa demonstrationer utlysts men kampen måste rikta sig inte bara mot en enskild minister som symbol, utan mot hela systemet.

Denny Jovanovic

Läs mer om protesten

i Borås: Avgå Bildt!

i Stockholm: Över 500 mot Bildt

i Malmö: Olja och blod på Bildts bord

GP 

HD

SyS

DN

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s