S skär ned på Trollhättans unga

2012 inleds med ett hårt slag mot Trollhättans unga. Trollhättan är en kommun där socialdemokraterna har egen majoritet. I början av december togs beslut om nedskärningar på Trollhättans ungdomar.  Resultatet märks nu direkt efter nyår. Kortare öppettider på Trollhättans fritidsgårdar, detsamma gäller biblioteken. Samtidigt kommer höjda kultur- och fritidstaxor och mindre pengar till föreningarna. Även det nyöppnade kulturhuset för unga, N3, drabbas av nedskärningarna. Där kommer pedagogtjänster för 200 000 kronor skäras bort.


Politikernas nedskärningsbeslut handlar bland annat om att skära ned 400 000 kronor på fritidsgårdarna. Resultatet blir färre fritidsledare och färre öppettider. Några av fritidsgårdarnas arrangemang skommer ställas in.
På Syltebiblioteket minskas öppettiden med elva timmar i veckan. Biblioteket i Kronan kommer stänga tidigare några dagar i veckan. 280 000 kronnor sparas in på bidragen till föreningar och studieförbund. Studieförbunden är också de som drabbas värst som redan tidigare år drabbats av stora nedskärningen.

Rättvisepartiet Socialisterna är motståndare till dessa nedskärningar och uppmanar Trollhättans ungdomar och befolkning att resa motstånd. Det finns inspiration att hämta där man i exempelvis Göteborgsförorten Hammarkullen stoppade nedläggning av bibliotek och stängning av Mixgården efter protestlistor, demonstrationer och hot om ockupation. Ett annat exempel är Pantrarna i Biskopsgården som efter protester fått tillsatt pengar för att öppna en ungdomsgård. RS Västsverige kommer ge sitt fulla stöd till en sådan kamp i Trollhättan.

Kristofer Lundberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s