Demonstration mot pälsindustrin

Igår samlades cirka 150 personer vid Operan för att demonstrera mot pälsindustrin och för djurens rättigheter. Tillsammans gick demonstrationen upp mot Götaplatsen och medan alla gick skreks det mycket i megafon, bland annat hördes ”Vad vill vi ha?” Alla i ledet var överens om att det var ”Djurens befrielse”.
Demonstrationen anordnades av Djurrättsalliansen, men där fanns också representanter från de röd-gröna och såklart Rättvisepartiet Socialisterna.

Väl framme på Götaplatsen så välkomnades talare från olika partier och organisationer.
Många saker togs upp av talarna, bland annat att minkfarmarna här i Sverige har fått sju år på sig att förbättra djurens tillvaro inne på fabrikerna, och det var nio år sedan.

Det har konstaterats att på nio år har inte mycket hänt om det hänt något överhuvudtaget. Enligt lag så har djuren rätt till en miljö som så mycket som möjligt ska uppfylla deras behov. I dagens pälsfabriker så lever minkarna i små burar, många är sjuka och/eller skadade och visar symptom på extrem stress.

En representant från de rödgröna breddade ämnet genom att prata om hajar som drunknar efter att de slängts tillbaka i havet när deras fenor ”skördats” .
Rödgröna pratade även om att våran användning av palmolja i olika typer av varor och hur produktionen av den kräver skövling av regnskog som i sig drabbar flera djurarter när deras hemmiljö förstörs.

Några nämde att högerpolitiken påverkar miljön, men mest talades det om att Alliansen dragit in resurser för djurskyddet så som regelbunden koll av t.ex pälsfarmar och hur dom tillåts att fortsätta bedriva sin verksamhet trots att de bryter mot lagen.

Från RS talade Denny Jovanovic. Han gjorde kopplingen mellan kapitalism och djurens lidande tydligare med sitt tal och att profiter går före rättvisa i deras värld. För att stoppa att djur och människor görs till handelsvaror behövs en kamp mot högerpolitiken. Hans tal möttes av stora applåder och Djurrättsalliansen vill gärna ha ett fortsatt samarbete med Rättvisepartiet Socialisterna.

Lisa Qvist

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s