Total enighet på föräldramöte

Hammarkullen rustar för strid

Det rådde total enighet på Emmaskolans föräldramöte mot de planerade omorganiseringarna inom skolan i området. En föräldragrupp valdes att samordna för de kommande veckornas intensiva planering och mobilisering. Närmast ett gemensamt föräldramöte för föräldrar i skola och förskola i Hammarkullen.

80 personer kom till mötet där förslaget från tjänstemännen sammanfattningsvis presenterades och därefter en introduktion om Emmaskolans pedagogik och tankesätt hölls. Även föräldrar från Röseredsskolan kom då deras barn direkt påverkas av förslaget och istället kommer slussas till Nytorpsskolan då denna ska samla alla 4:or till 9:or i området.

Det råder ingen tvekan om att personalen hade hoppats på ett annat sätt att fira Emmaskolans 20-års jubileum som inträffar 2012 än att hela tanken med skolan raseras om förslaget går igenom.
Lika eniga som föräldrar var mot förslaget var de i frågan att barnen byter skola och område om omorganiseringen genomförs.

”Vi samlar till ett stormöte och bjuder in politikerna som ska fatta beslutet”, var budskapet från flera föräldrar.
– Räcker inte det så håller vi barnen hemma, sa en annan spontant och möttes av applåder.

Föräldragruppen samlades direkt efter mötet för att dela upp arbetsuppgifter. Ta kontakt med föräldrar på övriga skolor blev steg ett, sen mobilisera för ett gemensamt möte för föräldrar, ta kontakt med media, samt ordna med lokal för mötet. Exakt tid och plats meddelas senare.

Johannes Lundberg

20111111-002910.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s